Італія уклала угоду з племенами Лівії, щоб стримати наплив мігрантів

Понеділок, 3 квітня 2017, 09:57

Уряд Італії заявив, що десятки конкуруючих племен на півдні Лівії погодилися на співпрацю із забезпечення безпеки кордонів країни, щоб обмежити приплив мігрантів, які намагаються потрапити до Європи.

Про це повідомляє Euractiv.

Міністерство внутрішніх справ Італії повідомило, що 60 лідерів племен досягли угоди, яка складається з 12 пунктів, після 72 годин таємних переговорів у Римі. В переговорах також брав участь представник лівійського уряду Національної згоди, що базується в Тріполі і підтримується ООН.

"Лівійський прикордонний патруль буде оперативно контролювати південні кордони Лівії, які простягаються на 5000 кілометрів", - сказав міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті.

"Забезпечення безпеки південних кордонів Лівії означає безпеку південних кордонів Європи", - додав він.

На півдні Лівії перетинаються основні маршрути контрабанди людей, наркотиків і зброї. З моменту повстання 2011 року, в результаті якого був повалений режим Муаммара Каддафі, різні племена і етнічні сили борються за контроль над торгівлею і нафтовими родовищами в регіоні.

Угода, деталі якого поки не оприлюднювали, є останньої із низки домовленості європейських країн, які прагнуть до скорочення міграції з Лівії, яка різко зросла в останні місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: