Глава розслідування щодо втручання РФ у вибори США тимчасово взяв самовідвід

Четвер, 6 квітня 2017, 18:38

Голова комітету з розвідки Конгресу США Девін Нуньєс після скарг комітету з етики заявив, що тимчасово відмовляється від посади голови комісії з розслідування можливого втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Про це повідомляє ABC News.

За словами Нуньєса, такий крок пояснюється тим, що проти нього були висунуті звинувачення з боку комітету Конгресу США з етики.

"Кілька лівих активістів подали звинувачення проти мене через комітет з етики Конгресу. Звинувачення є повністю помилковими та політично мотивованими...", - заявив він.

Він повідомив, що представник республіканців Майк Коневей, разом із республіканцями Треєм Гоуді та Томом Руні будуть "тимчасово" приводити розслідування щодо втручання РФ у вибори, на час, поки комітет з етики розбиратиметься зі скаргами.

"Я буду продовжувати виконувати всі мої інші обов'язки, як голова Комітету, і я прошу співпрацювати з Комітетом з етики при першій же можливості для того, щоб прискорити спростування цих помилкових тверджень", - йдеться у заяві Нуньєса.

Нагадаємо, наприкінці березня у комітеті з розвідки Сенату США почалися перші публічні слухання щодо ймовірного втручання Росії у президентську кампанію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: