МЗС: безвіз дали в обмін на реформи, він запрацює до відпусток

Четвер, 6 квітня 2017, 18:42

Схвалення Європейським парламентом пропозиції щодо надання Україні безвізового режиму є свідченням того, що в ЄС визнають прогрес нашої країни у реформуванні.

Про це йдеться у коментарі МЗС України щодо схвалення Європейським Парламентом пропозиції про надання Україні безвізового режиму.

"Широка підтримка цього рішення серед всіх провідних сил ЄП є визнанням прогресу нашої держави в імплементації широкомасштабних реформ, зокрема у сфері боротьби з корупцією, забезпечення прав людини, управлінні кордонами та міграцією", – йдеться у повідомленні.

Також в МЗС наголосили, що Україна рішуче налаштована продовжувати комплексні реформи і розраховує на подальшу підтримку з боку Євросоюзу.

"Рішення Європарламенту є важливим кроком на шляху інтеграції України з ЄС, усунення штучних бар’єрів для міжлюдських контактів, розвитку економічного та наукового співробітництва, культурного обміну", – відзначає відомство.

В МЗС України очікують, що Рада ЄС схвалить остаточне рішення найближчим тижнями, і це дозволить громадянам України "скористатися можливостями безвізових подорожей до ЄС вже під час цьогорічних літніх відпусток".

Нагадаємо, 6 квітня 2017 року Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Після голосування в Європарламенті український безвіз мають схвалити у Раді ЄС. Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

На сайті ЄвроПравди опублікована стаття з детальним описом графіку та позиціями окремих гравців ЄС.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте в іншій статті на ЄвроПравді: Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.