У Сенаті США пропонують створити трибунал щодо злочинів режиму Асада

Субота, 8 квітня 2017, 13:22

Група американських сенаторів представила законопроект, який забезпечить створення так званого "гібридного" трибуналу для розслідування військових злочинів у Сирії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті комітету Сенату США з закордонних відносин.

Документ під назвою "Закон про відповідальність за сирійські військові злочини" представили шість сенаторів – троє від демократів і троє від республіканців.

"Закон повідомляє Державний департамент про військові злочини, злочини проти людяності і геноцид в Сирії, а також дозволить допомогти в розслідуванні та інших необхідних елементах правосуддя, включаючи потенційний гібридний трибунал, щоб притягнути Асада і його режим до відповідальності за їхні мерзенні діяння", - йдеться у повідомленні.

Термін "гібридний трибунал" означає тимчасовий кримінальний трибунал, який об'єднає юристів, суддів та інших фахівців для переслідування осіб, підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду.

Законопроект внесли на розгляд Конгресу США. У документі вказані втрати від конфлікту в Сирії, збиток і прийняті для розслідування військових злочинів заходи, причому ключова відповідальність за військові злочини покладено на президента країни Башара Асада.

"Більше шести років Башар Аль-Асад скоює жахливі воєнні злочини проти сирійського народу, включаючи жінок і дітей. Цей законопроект є першим кроком на шляху до забезпечення відповідальності за порушення прав людини, скоєні проти мирного населення в Сирії", - заявив сенатор Марк Рубіо, голова сенатського підкомітету з прав людини. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: