Лавров розповів, про що говорив з Трампом і Тіллерсоном

Середа, 10 травня 2017, 19:11

Глава МЗС Росії Сергій Лавров поговорив з президентом США Дональдом Трампом та держсекретарем Рексом Тіллерсоном питання взаємодії Москви і Вашингтона на міжнародній арені.

Про зміст переговорів з керівництвом США Лавров розповів на пресс-конференції.

"Обговорили, насамперед, нашу взаємодію на міжнародній арені. Підтвердилося, що, незважаючи на всім відомі складності, наші країни можуть і повинні разом допомагати вирішувати ключові проблеми, які стоять на міжнародному порядку денному", - сказав він.

Зокрема, за словами Лаврова, сторони обговорили врегулювання ситуації на сході України, а також Сирію та зони деескалації.

Разом з тим питання санкцій на зустрічі Лаврова з Трампом і Тіллерсоном не обговорювалося.

"Санкції ми не обговорюємо, бо це не наші проблеми, це односторонні дії, які були вжиті стосовно нас. Але що стосується власності (дипломатичних установ РФ у США – ред.), це питання стоїть окремо" - сказав Лавров, критикуючи дії адміністрації Барака Обами.

Крім того, за словами Лаврова, на зустрічі обговорювалося питання втручання Росії у вибори у США.

"Мені здається, що просто навіть принизливо для американського народу чути, що внутрішньою політикою США керує Російська Федерація" - сказав він, назвавши подібні звинувачення на адресу РФ вигадкою.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу МЗС РФ, переговори Лаврова і Трампа тривали 40 хвилин. Раніше у Білому домі повідомили, що будь-які етапи зустрічі не будуть висвітлюватися у ЗМІ.

Перед зустріччю з Трампом, Лавров провів переговори з держсекретарем Рексом Тіллерсоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.