Туреччину розчарувало рішення ФРН надати притулок турецьким військовим

Четвер, 11 травня 2017, 11:02

Туреччина розчарована рішенням Німеччини надати притулок кільком турецьким військовим та їхнім родинам, яких на батьківщині звинувачують у причетності до невдалого військового перевороту у липні минулого року.

Про це ідеться у повідомленні МЗС Туреччини, опублікованому на сайті відомства.

"Ми розчаровані тим, що Німеччина прийняла прохання про надання політичного притулку деяким колишнім військовим, пов'язаним з організацією FETO (організація прихильників Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації путчу – ред.) яка здійснила спробу перевороту 15 липня", - заявляють у турецькому МЗС.

У МЗС Туреччини наголошують, є всі докази причетності військових до організації FETO, тож рішення Німеччини надати їм притулок "підриває багатоаспектні стосунки між обома країнами".

Туреччина очікує, що ФРН перегляне своє рішення, продемонструвавши "необхідну співпрацю у боротьбі з терористичними організаціями".

Нагадаємо, нещодавно Німеччина вперше надала притулок кільком турецьким військовим та їхнім родинам, які до свого звільнення з турецької армії були розквартировані на німецькій території у складі сил НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.