Сирійська армія відправила значне підкріплення до кордону з Іраком

Понеділок, 15 травня 2017, 11:37

Сирійська армія разом зі збройними формуваннями, яких підтримує Іран, переміщають війська до пустельної території поблизу кордону з Іраком і Йорданією.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на командирів та інші джерела серед опозиції.

За даними сирійської опозиції, їхня розвідка показала, що сотні сирійських військ та шиїтських бойовиків, яких підтримує Іран, з танками й важкою технікою висунулися в останні кілька днів до міста Сабаа Біяр, що знаходиться на малонаселеній пустинній території, що веде до йорданського та іракського кордонів.

"Вони відправили великі підкріплення з артилерії, танків і бронетехніки", - заявив майор Іссам Аль-Рейс, представник так званої групи Південного фронту, що належить до підтримуваного Заходом повстанського угруповання "Вільна сирійська армія".

"План режиму полягає в тому, щоб досягти іраксько-сирійського кордону та перерізати дорогу для нашого просування далі на північний схід від території ІДІЛ після того, як вони втратили територію в Бадії", - додав Аль-Рейс.

Нагадаємо, підтримувані США сирійські повстанці звільнили від ісламістів місто Табка та найбільшу у Сирії дамбу, таким чином відкривши шлях до наступу на оплот ісламістів у Сирії – місто Ракку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.