Трамп каже, що мав право ділитися інформацією на переговорах з Росією

Вівторок, 16 травня 2017, 14:38

Президент США Дональд Трамп заявив, що мав повне право ділитися з Росією інформацією, яка стосується питань тероризму та безпеки авіапольотів в ході переговорів з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

"Як президент я хотів поділитися з Росією (на відкрито запланованій зустрічі Білого дому), на що я маю повне право, фактами, що відносяться до питань тероризму та безпеки авіапольотів. З гуманітарних причин, я хочу, щоб Росія значно активізувати свою боротьбу проти ІДІЛ та тероризму", - написав він.

Нагадаємо, раніше видання Washington Post повідомило, що президент США Дональд Трамп минулого тижня під час зустрічі в Білому домі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим розкрив йому надсекретну інформацію щодо "Ісламської держави". Розкриття цієї інформації поставило під загрозу надважливе джерело американської розвідки у питанні "Ісламської держави".

Після цього перший заступник радника президента США з національної безпеки Діна Пауелл заявила, що інформація ЗМІ про те, що президент Дональд Трамп розкрив секретні дані міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, є неправдивою.

В Росії також прокоментували публікацію Washington Post, заявивши, що інформація про передачу президентом США Дональдом Трампом секретних даних главі МЗС Сергію Лаврову є вигаданою сенсацією, розповсюдженою американськими ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.