Юнкер погодився передати портфель єврокомісара доповідачу з українського безвізу

Вівторок, 16 травня 2017, 15:23

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер оголосив, що має намір передати портфель єврокомісара з питань цифрової економіки і цифрового суспільства номінованій від Болгарії Марії Габріель, яка була доповідачем щодо питання українського безвізу в Європарламенті.

Про це повідомляє прес-служба Європейської комісії.

"Президент Жан-Клод Юнкер сьогодні прийняв Марію Габріель, кандидата, запропонованого болгарським урядом на посаду комісара, щоб замінити колишнього члена комісії Крісталіну Георгієву", - ідеться у повідомленні.

Після розмови Юнкер дійшов до висновку, що компетентність Марії Габріель відповідає вимогам договору про Європейський Союз, тож він має намір доручити Габріель портфель єврокомісара з цифрової економіки та цифрового суспільства.

Далі за процедурою член Єврокомісії від Болгарії повинен бути призначений Радою ЄС на основі згоди з головою Єврокомісії і після консультацій з Європейським парламентом.

У вівторок Юнкер направить лист голові Європарламенту Антоніо Таяні про намір призначити комісаром з цифрової економіки і цифрового суспільства Марію Габріель. Копія цього листа буде адресована прем'єр-міністру головуючої в Раді ЄС Мальти Джозефу Мускату.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов номінував депутата Європарламенту Марію Габріель на посаду нового єврокомісара від Болгарії.

Посада єврокомісара від Болгарії була вакантною з того часу, як у січні цього року Крісталіна Георгієва перейшла на роботу у Світовий банк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.