МЗС перевірить причетність українців до перевезення мігрантів у Середземному морі

Вівторок, 16 травня 2017, 15:56

МЗС України доручило консулам з'ясувати у правоохоронних органів Італії та низці інших країн інформацію про причетність українців до створення мережі перевезення мігрантів у Середземному морі.

Про це повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН.

Дипломат зауважив, що наразі не може офіційно підтвердити інформацію про затримання українців, які нібито створили мережу з перевезення мігрантів з Туреччини до країн Південної Європи.

"Власне у зв'язку з цією публікацією ми дали доручення нашим консульським посадовим особам звернутися до компетентних органів країн-перебування з питання одержання офіційної інформації, яка б або підтверджувала, або спростовувала це повідомлення у цьому виданні", - сказав Кирилич.

Нагадаємо, видання The Times раніше повідомило, що українські контрабандисти створили мережу для перевезення нелегальних мігрантів з Туреччини до південної Європи на розкішних яхтах.

Згідно з даними італійського уряду та європейського прикордонного агентства Frontex, з початку минулого року понад 2000 мігрантів, в основному з країн Близького Сходу та Південної Азії, заплатили понад 7 тисяч доларів (5,500 фунтів) за особу за перевезення з Туреччини до Італії.

За повідомленням видання, минулого місяця вісім українських контрабандистів були затримані на півдні Сицилії після того, як їхні яхти були перехоплені італійською береговою охороною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.