Трамп передав Лаврову секретні дані від джерела з Ізраїлю – ЗМІ

Середа, 17 травня 2017, 08:07

Секретна інформація, яку розкрив президент США Дональд Трамп під час зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, була надана Сполученим Штатам джерелом з Ізраїлю.

Про це повідомляє New York Times з посиланням нинішніх і колишніх американських чиновників, знайомих з тим, як США отримали інформацію.

Ізраїль є одним з найважливіших партнерів США на Близькому Сході. Як зазначає видання, те, що Трамп вирішив поділитися секретними даними з російськими дипломатами, може зашкодити відносинам між США та Ізраїлем.

Факт передачі даних підвищує ризик того, що інформація може потрапити до Ірану, союзника Росії і головної загрози Ізраїлю на Близькому Сході.

Чиновники Ізраїлю не стали підтверджувати те, що їх країна була джерелом даних, якими Трамп поділився з Лавровим. Посол Ізраїлю Рон Дермер запевнив, що обидві країни і надалі зберігатимуть тісні зв’язки у сфері протистояння тероризму.

Нагадаємо, раніше видання Washington Post повідомило, що президент США Дональд Трамп минулого тижня під час зустрічі в Білому домі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим розкрив йому надсекретну інформацію щодо "Ісламської держави". Розкриття цієї інформації поставило під загрозу надважливе джерело американської розвідки у питанні "Ісламської держави".

У Білому домі заперечили розкриття даних. Дональд Трамп при цьому заявив, що мав повне право ділитися з Росією інформацією, яка стосується питань тероризму та безпеки авіа польотів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.