Рада ратифікувала угоду про економічне співробітництво України з Хорватією

Середа, 17 травня 2017, 12:19

Верховна Рада ратифікувала угоду між урядами України й Хорватії про економічне співробітництво, яка була підписана в Києві 27 березня 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

"Угода спрямована на розвиток партнерських взаємовигідних відносин між Україною та Республікою Хорватія в економічній сфері, створення сприятливих умов для здійснення торгівлі між суб’єктами господарської діяльності двох країн шляхом налагодження контактів між діловими колами, сприяння участі у виставках, ярмарках, організації ділових заходів, семінарів, симпозіумів та конференцій", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Повідомляється, що угодою договірні сторони погоджуються утворити спільну комісію з питань економічного співробітництва.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Наталії Микольської, за 2016 рік експорт товарів і послуг з України до Хорватії склав понад $40 млн.

"У 2016 експорт товарів і послуг з України до Хорватії склав $40,8 млн (збільшився на 42,7%). Угода про економічне співробітництво сприятиме збільшенню українського експорту", - цитує слова Микольської Мінекономрозвитку.‏

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.