Посли країн ЄС і США закликали Київ сприяти безпечному проведенню Маршу рівності

Середа, 17 травня 2017, 13:18

Посли низки країн Європи, США і Канади закликали Україну підтримати і захистити право ЛГБТІ-спільноти на проведення Маршу рівності, який запланований у Києві на 18 червня.

Про це йдеться заяві послів з нагоди Міжнародного дня протидії гомофобії та транс фобії, поширеній Представництвом ЄС в Україні.

Заяву підписали посли Австрії, Бельгії, Канади, Данії, Європейського Союзу, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Великої Британії та США.

За їх словами, після насильницьких інцидентів в минулому міжнародна спільнота продовжує висловлювати занепокоєння щодо безпеки ЛГБТІ-українців (лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсекс-людей).

"Ми спільно закликаємо поліцію та міську владу підтримати й захистити право ЛГБТІ та тих, хто їх підтримує, на проведення Маршу рівності. Ми також просимо всіх українців поважати право їхніх співгромадян на мирне зібрання" - йдеться у заяві. 

Посли також поширили свій заклик на інші українські міста, де так само можуть проводитися подібні акції.

Вони наголосили, що дипломатична спільнота планує спостерігати за маршем і долучитися до нього, що "відображатиме нашу відданість справі просування прав людини та рівності".

"Україна вже здійснила суттєвий прогрес на шляху визнання й захисту прав людини, про що свідчать Національна стратегія у сфері прав людини та План дій, що забезпечує її виконання. Ми засвідчуємо свою подальшу підтримку в реалізації Плану дій, включно з додатковими кроками у сфері протидії дискримінації ЛГБТІ-громадян" - йдеться у заяві послів.

Посли також повідомили, що на знак солідарності з ЛГБТІ-спільнотою декілька диппредставництв у Києві 17 травня вивісять веселковий прапор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.