ЄС хоче створити альтернативу для ринку капіталу через Brexit - ЗМІ

Четвер, 18 травня 2017, 10:05

Brexit змусив Європейський Союз переглянути свій проект щодо об'єднання ринків капіталу та терміново знайти способи, щоб створити альтернативний фінансовий ринок через вихід Лондона.

Про це йдеться у копії проекту документа ЄС, що опинився у розпорядженні агентства Reuters.

Агентство зазначає, що Лондон є найбільшим фінансовим ринком блоку, але він буде за межами ЄС з 2019 року, що кидає виклик проекту об'єднання ринків капіталу.

"Програма реформи об'єднання ринків капіталу повинна бути оновлена таким чином, щоб вона могла впоратися із завданням створення більш автономного ринку капіталу для економік 27 країн-членів ЄС", - йдеться у документі Європейської комісії, яка звертається до держав-членів ЄС, що залишаться у складі блоку.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що хоче укласти угоду про вільну торгівлю з ЄС, яка включатиме фінансові послуги, проте документ, як зазначає агентство, передбачає інше - "блок хоче скопіювати фінансову індустрію Лондона, наскільки це можливо".

Проект документа, який буде обговорюватися Комісією 7 червня, напередодні можливої публікації, показує, що Brexit зробив необхідною гарантію того, що підприємства, які залишаються в ЄС, матимуть доступ до сильних ринків капіталу.

"Це заклик до більш рішучих дій, більш ефективного контролю та наявності переконання, що переваги об'єднання ринків капіталу будуть відчутні на території всього ЄС", - йдеться у документі.

Нагадаємо, Європейський Союз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.