Перемовник ЄС по Brexit: вихід Британії не буде безболісним

Середа, 3 травня 2017, 14:03

Перемовник ЄС по Brexit Мішель Барньє презентував Єврокомісії директиви щодо переговорів з Великою Британією про вихід країни з блоку, заявивши, що переговори не будуть безболісними.

Про це повідомляє Politico.

"Дехто створив ілюзію, що Brexit не матиме суттєвого впливу на наше життя та що він пройде безболісно. Але це не той випадок", - підкреслив Барньє.

Барньє відзначив: Велика Британія повинна докласти значних зусиль, щоб досягти згоди у трьох ключових сферах. Це кордони, права громадян ЄС та фінансові питання.

"Рішення Великої Британії залишити блок вже спричинило 10 місяців невизначеності", - резюмував Барньє, додавши, що час розпочати перемовини настане, щойно британський уряд буде готовий сісти за стіл переговорів.

Раніше Мішель Барньє заявив, що Британія повинна погодитися на погашення фінансових боргів, які вона заборгувала блоку, до початку переговорів щодо її майбутніх відносин.

Також повідомлялося, що британський міністр з Brexit Девід Девіс заявив, що Велика Британія не платитиме 100 млрд євро (85 млрд фунтів) за "розлучення з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.