Мей: на переговорах щодо Brexit я буду "надзвичайно складною жінкою"

Середа, 3 травня 2017, 10:44

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей пообіцяла виявити тверду позицію на переговорах щодо Brexit з главою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

Про це пише The Guardian.

"У рамках передвиборчої кампанії Консервативної партії один із моїх колег описав мене як "надзвичайно складну жінку". Наступною людиною, яка це зрозуміє, буде Жан-Клод Юнкер", - наголосила Мей.

Тереза Мей також відзначила, що Об’єднане Королівство та Євросоюз досягли значної згоди у переговорах щодо Brexit. Попри це, зазначила Мей, переговори будуть "жорсткими".

Свій коментар щодо можливих труднощів у переговорах Мей озвучила після того, як у німецьку пресу потрапили подробиці зустрічі Мей та Юнкера у Лондоні.

За повідомленнями преси, після спілкування з британським прем'єром Юнкер зателефонував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і зазначив, що Мей настільки не розібралась у питанні, "немов живе в іншій галактиці". 

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Європейський Союз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.