Винищувачі Канади почнуть патрулювати повітряні кордони Ісландії з 22 травня

Субота, 20 травня 2017, 12:23

Військові літаки ВПС Канади почнуть патрулювання повітряного простору Ісландії з 22 травня в рамках програми повітряної поліції НАТО.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міноборони Канади.

У патрулюванні, яке триватиме близько місяця, будуть задіяні шість винищувачів CF-18. Літаки базуватимуться на авіабазі у Кефлавіку.

"Військово-повітряні сили Канади забезпечать безперервне спостереження за повітряним простором і можливості для перехоплення, яке може бути розпочато відразу для зустрічі та ідентифікації невідомих літаючих об'єктів в межах або близько до повітряного простору НАТО", - йдеться у повідомленні.

НАТО започаткувало місію в Ісландії у 2008 році. Тричі на рік союзники на ротаційній основі розгортають винищувачі в Ісландії на декілька тижнів для патрулювання повітряного простору країни.

Авіабаза в ісландському Кефлавіку мала ключове значення через своє ключове стратегічне розташування в центрі Атлантики. База була закрита в 2006 році, проте влада Ісландії зберегла її в робочому стані і тепер вона знову функціонує.

Ісландія є членом НАТО, але на має власних збройних сил. Минулого року США запустили місію спостереження в повітряному просторі НАТО і діяли з території Ісландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.