В Туреччині почався суд над понад 200 підозрюваними у причетності до путчу

Понеділок, 22 травня 2017, 10:58

Суд Анкари розпочинає слухання щодо 221 військового, більшість з яких є високопоставленими військовими офіцерами, яких підозрюють у причетності до державного перевороту в ніч на 15 липня минулого року.

Про це повідомляє Hurriet Daily News.

З 221-го обвинуваченого 200 перебувають у в'язниці, дев'ять випущені до суду, 12 втекли. Повідомляється, що серед підсудних – 26 генералів.

Крім того, на лаві підсудних також 12 цивільних осіб, серед них колишні викладачі, державні службовці та торговці.

Перша стадія судового розгляду триватиме до 16 червня і буде спрямована на визначення зв'язків підозрюваних зі спробою перевороту.

Серед обвинувачень проти підсудних – спроба зруйнувати турецький парламент шляхом сили та насильства, спроба знищити турецький уряд шляхом сили та насильства, управління збройною організацією, замах на вбивство президента, убивство 250 громадян, поранення 2735 громадян та обмеження свободи державних службовців.

Як повідомляє Anadolu, в районі суду посилено заходи безпеки: будівлю, де проходить процес, охороняють 1500 співробітників спеціальних сил жандармерії.

Для запобігання можливих авіаударів сили ППО, дислоковані в районі Ескішехір, приведені в стан підвищеної бойової готовності. На дахах будинків по сусідству з будівлею суду чергують десятки снайперів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.