Тегеран звинуватив США в іранофобії та озброєнні "небезпечних терористів"

Понеділок, 22 травня 2017, 13:09

Іран звинуватив США в продажі зброї "небезпечним терористам" на Близькому Сході та поширенні іранофобії через заклики до арабських держав купувати зброю.

Про це повідомляє Reuters.

"В черговий раз, своїми постійними та необґрунтованими претензіями з приводу Ірану, американський президент намагався спонукати країни регіону купити більше зброї, поширюючи іранофобію", - заявив прес-секретар МЗС Бахрам Кассемі на наступний день після того, як завершився візит президента США Дональда Трампа до заклятого ворога Тегерану - Саудівської Аравії, де було підписано угоди про продаж зброї на суму майже $110 млрд.

Відправивши жорстке послання Тегерану незабаром після того, як прагматик Хасан Роухані був обраний президентом, Трамп закликав арабських та ісламських лідерів до об'єднання, щоб перемогти ісламістських бойовиків, і заявив, що Іран протягом десятиліть "розпалював багаття міжрелігійного конфлікту та терорів".

Кассемі ж заявив, що Вашингтон "активізував терористів в регіоні своєю ворожою політикою та що "має припинити продаж зброї небезпечним терористам".

Нагадаємо, нещодавно Міністерство фінансів США розширило санкційний список, що стосується ракетної програми Ірану та надання допомоги Сирії.

У відповідь на нові санкції США, Іран заявив про додавання дев'ять американських фізичних осіб та компаній у власний санкційний список.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.