Аеропорт "Бориспіль" заявляє, що поки не домовився з Ryanair

Понеділок, 22 травня 2017, 13:29

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) продовжує вести переговори про спільну роботу з провідною європейською лоукост-авіакомпанією Ryanair.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів глава аеропорту Павло Рябікін.

"На сьогодні переговори тривають. Ми означили нагальні проблеми і розбили їх на дві частини - технологічна, яка полягає в їх обслуговуванні на території "Борисполя", і фінансово-організаційна - наші ставки зборів, які їм доводиться платити", - сказав Рябікін.

За його словами, підхід авіакомпанії був у тому, що вони хочуть низьку фіксовану суму зборів і не більше, а аеропорт пояснив їм, що регулювання передбачає диференційований показник від злітної маси, інші речі.

"Ми визначили, що для стимулювання нових напрямків нам необхідно знизити ті ставки, про які ми говорили. Міністерству дали чіткі показники, що повинно бути змінено в регуляторній базі, щоб нові, зокрема бюджетні, перевізники, змогли літати в Україну і пропонувати тут свої послуги", - зазначив Рябікін.

Тим часом, на його думку, розроблена аеропортом система знижок буде цікава і базовому перевізнику, і всім іншим.

"Самі переговори - це робочий момент, постійні контакти. Для мене важливість цього питання не в самому приході Ryanair, а в передумовах для подальшої роботи будь-яких нових авіакомпаній", - констатував він.

Говорячи про роботу інших бюджетних авіакомпаній в Україні та в "Борисполі", Рябікін зазначив, що "поки що немає когось, хто міг би базуватися тут і літати, як Wizz Air".

"Ні, поки що таких не очікуємо. Хоча у міністра є план створення національного лоукост-перевізника, але не маю права розголошувати того, що мені відомо. Ми готові працювати з усіма, хто готовий до нормальних ринкових умов. З нових перевізників очікуємо Qatar – напевне, через рік, з літньої навігації, хоча, можливо, вони прийдуть і в зимову навігацію 2017-2018 рр. Поки що вони не можуть узгодити розклад через низку питань щодо постачань суден від Airbus. Ну, і чекаємо приросту від базового перевізника, у них дуже амбітні плани з розширення флоту: щонайменше плюс чотири широкофюзеляжних борти в наступному році ", - резюмував Рябікін.

Зазначимо, наприкінці квітня повідомлялося, що ірландська авіакомпанія Ryanair домовилася про співпрацю з аеропортами "Бориспіль" та "Львів". 

Раніше повідомлялося, що міжнародний аеропорт Бориспіль поки не може задовольнити запити найбільшого європейського лоукостера Ryanair.

Нагадаємо, що 15 березня один із найбільших європейських лоукостерів - компанія Ryanair - оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень. Компанія планує рейси з Києва та Львова.

Нещодавно авіакомпанія Ryanair оголосила про відкриття рейсів з Києва та Львова до Лондона у вересні, що на два місяці раніше, ніж передбачалося раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.