Терорист з Манчестера мав зв'язок з ІДІЛ і, можливо, діяв не один

Середа, 24 травня 2017, 14:34

Манчестерський терорист Салман Абеді мав зв'язки з терористичним угрупованням з "Ісламська держава" і незадовго до теракту повернувся з Лівії, а раніше їздив до Сирії.

Про це заявив глава МВС Франції Жерар Коллом, повідомляє Reuters.

"Сьогодні ми знаємо тільки те, що розповіли нам британські слідчі, що британський громадянин лівійського походження, який нещодавно їздив до Лівії та Сирії, ймовірно, був радикалізований і прийняв рішення про проведення цієї атаки", - сказав Коллом

На запитання, чи вірить він, що Абеді мав підтримку від ІДІЛ, міністр сказав: "Поки не відомо, але можливо. У будь-якому випадку, у нього був зв'язок з ІДІЛ, що доведено".

Раніше ЗМІ повідомляли, що Абеді мав зв'язки із терористичною організацією "Аль-Каїда" та отримав терористичну підготовку за кордоном.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд заявила, що Абеді, ймовірно, діяв не сам, і в ключових точках по всій Британії були розгорнуті військові, щоб запобігти подальшим атакам.

"Цілком ймовірно, що він діяв не самотужки", - сказала Радд, додавши, що Абеді були відомий службам безпеки до вибуху.

Поліція провела в середу нові затримання в Манчестері. За інформацією ВВС, серед затриманих є брат Абеді. Раніше повідомлялося, що у нього двоє братів і сестра.

В результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини. Серед загиблих – двоє поляків. За останніми даними, постраждали 12 дітей у віці до 16 років.  

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за скоєне. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.