МЗС у червні запустить мобільний додаток для подорожуючих за кордон українців

Середа, 24 травня 2017, 18:53

Міністерство закордонних справ України у червні запустить мобільний додаток для подорожуючих за кордон українців у зв'язку із загрозою терактів у світі.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив під час наради в Луцьку щодо підготовки прикордонних пунктів до безвізового режиму з Європейським Союзом, передає УНІАН.

Він нагадав, що наприкінці 2016 року було запущено ресурс "Поради подорожуючим", який став популярним серед українців, які їдуть за кордон.

Водночас, Клімкін підкреслив, що до кінця наступного місяця розпочне роботу інший ресурс, мета якого полягатиме у тому, щоб дипломати могли знати, в яких країнах перебувають українці у разі загрози терактів.

"Я хочу сьогодні, користуючись нагодою, закликати всіх, хто їде і хто буде користуватися безвізовим режимом, ним користуватися. Це буде добровільна реєстрація українських громадян.

Ми за першими літерами умовно це назвали "друг". Ви можете це робити не тільки на стаціонарних веб-сайтах, але у нас буде відповідне мобільне застосування. Ми його будемо, звичайно, розповсюджувати", - сказав він.

"Цей світ є небезпечним. В ньому, на жаль, є не тільки повені і землетруси. В ньому, на жаль, також є теракти, і останні дні знову ще раз це продемонстрували в Манчестері. Тому допоможіть нам допомогти всім, всім українцям. Реєструйтесь, щоб ми мали розуміння хто і де перебуває", - наголосив Клімкін.

Він додав, що ця ідея розробляється з партнерами із Франції.

Читайте також на сайті Європейської Правди: текст про ключові правила безвізу, детальну статтю "Тонкощі безвізу" з відповідями на ваші запитання, окрему публікацію з порадами для тих, хто подорожує з дітьми, а також текст про те, скільки потрібно грошей, щоби мати право перетнути кордон з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.