У результаті атаки смертника на сході Афганістану загинуло щонайменше 18 осіб

Неділя, 28 травня 2017, 11:16

Щонайменше 18 людей загинуло та ще шестеро отримало поранення в результаті нападу смертника у східному районі Афганістану.

Про це повідомляє The Voice of America.

Офіційні особи заявили, що атака, яка сталася в суботу, 27 травня, в місті Хост, була скерована проти частини спеціального призначення афганської армії, яка надавала підтримку американським військам у районі.

Представник Міністерства внутрішніх справ Наджиб Даніш заявив, що нападник врізався своєю замінованою машиною в автоколону неподалік велелюдної автобусної станції, тому більшість постраждалих цивільні.

Угруповання "Талібан", яке взяло на себе відповідальність за атаку, заявило, що автоколона була уражена в районі, де не було цивільних.

Представник "Талібану" Забігулла Муджагід заявив, що в результаті атаки 22 "ворожих солдат" були вбиті і значно більше поранені.

Він також пояснив, що "Талібан" кілька місяців планував атаку для покарання афганських сил спеціального призначення, які звинуватив у зловживаннях щодо прав людини проти афганців з наказу американського персоналу ЦРУ у Хості.

Раніше повідомлялося, що внаслідок вибуху автомобіля та зіткнень з бойовиками "Талібану" в Афганістані на цьому тижні загинули щонайменше 25 співробітників служби безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.