В Афганістані за тиждень від нападів талібів загинули 25 осіб служби безпеки

П'ятниця, 26 травня 2017, 13:55

Внаслідок вибуху автомобіля та зіткнень з бойовиками "Талібану" в Афганістані на цьому тижні загинули щонайменше 25 співробітників служби безпеки.

Про це повідомляє The Voice of America.

Насильство спалахнуло знову, після того як на початку цього тижня Організація Об'єднаних Націй закликала припинити бойові дії на час священного місяця Рамадан.

Місцеві телеканали цитують силовиків в провінції Гільменд, за словами яких, терорист-смертник напередодні, 25 травня, протаранив замінованим автомобілем офіс афганської розвідки.

У початкових повідомленнях йшлося, що загинули щонайменше шість осіб та ще кілька було поранено.

Між тим, офіційні особи в сусідній провінції Кандагар підтвердили, що внаслідок нападу бойовиків "Талібану" в середу ввечері загинули щонайменше 13 афганських військовослужбовців, ще вісім отримали поранення.

Також у середу таліби напали на форпост в західній провінції Бадгіс, внаслідок чого загинули щонайменше шість афганських військових.

Зазначимо, в останні тижні бойовики "Талібану" активізували свої напади в Афганістані.  

Сполучені Штати Америки розглядають можливість направити в Афганістан від 3 до 5 тисяч військових задля допомоги та навчання афганських сил безпеки у боротьбі з "Талібаном". В американській розвідці прогнозують погіршення безпекового стану в Афганістані найближчим часом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.