Збитки British Airways від комп'ютерного збою можуть скласти $190 млн

Понеділок, 29 травня 2017, 12:27

Авіакомпанія British Airways може втратити понад $190 млн (150 мільйонів фунтів стерлінгів) внаслідок комп'ютерного збою, одного із найсерйозніших в історії авіації Великої Британії.

Про це повідомляє The Times.

Пасажири маршрутів малої протяжності в Хітроу можуть зіткнутися з ще більшими перебоями сьогодні, 29 травня, оскільки авіакомпанія намагається подолати наслідки скасування або затримки понад 1000 рейсів на вихідних.

Деяким мандрівникам довелося провести дві ночі на підлозі або в місцевих готелях, яких звинувачують у спекуляції через завищення ціни до понад 1000 фунтів (1 284 доларів) за ніч.

За європейськими правилами, авіаперевізники, що здійснюють вильоти з аеропортів ЄС, зобов'язані перебронювати пасажирів на інші авіакомпанії, якщо немає своєчасної альтернативи на власні літаки.

Британський аналітик з питань авіації Говард Вілдон, заявив, що прогнози щодо 100 млн фунтів стерлінгів на компенсації та витрати по відшкодуванню можуть бути занижені через "непередбачувані" втрати бізнесу у майбутньому, спричинені погіршенням репутації British Airways.

"Йдеться не лише про два дні. Це впливає на довіру людей", - сказав він.

Інші експерти висловлювали думку про короткострокові втрати на суму понад 150 мільйонів фунтів стерлінгів після того, як авіакомпанія виплатила компенсації в розмірі від 225 фунтів ($288) до 540 фунтів ($693) за пасажира.

Нагадаємо, пасажири British Airways потерпають вже третій день від перебоїв з рейсами в аеропортах Хітроу та Гатвік, які спричинені комп'ютерним збоєм, що стався у суботу, 27 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.