У Берліні запевнили, що Меркель і надалі виступає за міцні відносини зі США

Понеділок, 29 травня 2017, 15:26

Канцлер Німеччини Ангела Меркель твердо вірить у міцні стосунки між Німеччиною та США, однак вона вважає за правильне бути чесною, вказуючи на розбіжності у поглядах із американськими партнерами.

Про це заявив речник німецького канцлера Штеффен Зайберт, коментуючи висловлювання Меркель, що Європа більше не може покладатися на співпрацю зі США, передає Reuters.

За словами Зайберта, Меркель продовжує залишатися прибічницею трансатлантичного партнерства.

"Німецько-американські відносини є міцною опорою нашої зовнішньої політики і політики безпеки, й Німеччина працюватиме надалі над зміцненням цих відносин", - підкреслив Зайберт.

"Оскільки трансатлантичні відносини є настільки важливими для канцлера, на її погляд, правильним є чесно говорити про розбіжності", - додав речник німецького канцлера.

Нагадаємо, після саміту G7 Ангела Меркель заявила, що США та Велика Британія більше не є надійними партнером Європи, тому європейці повинні визначити свій власний шлях вперед. 

Заява Меркель прозвучала після того, на як світові лідери не змогли домовитися з президентом США Дональдом Трампом щодо втілення у життя кліматичної угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.