Клінтон звинуватила у своїй поразці на виборах главу ФБР та Росію

Середа, 3 травня 2017, 11:36

Екс-кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон звинувачує у своїй поразці на виборах втручання Росії та директора ФБР Джеймса Комі.

Про це Клінтон заявила в інтерв'ю CNN під час форуму "Жінки для жінок".

"Я була на шляху до перемоги 28 жовтня, поки комбінація із листа директора ФБР Джеймса Комі та російського WikiLeaks не викликала сумнівів у людей, які були налаштовані проголосувати за мене, але злякалися", - заявила політик.  

"Якби вибори відбулися 27 жовтня, я була б вашим президентом", - сказала Клінтон.

Втручання Росії у американські вибори та безпосередню роль президента Росії Володимира Путіна у цьому Клінтон прокоментувала так:

"Він точно втрутився у наші вибори, і очевидно, він нашкодив мені та допоміг моєму опоненту", - сказала Клінтон.

Колишня кандидат від демократів описала російського президента як того, хто "точно не був членом її фан-клубу".

Також вагому роль у її поразці зіграла кампанія жінконенависництва, вважає Клінтон.

Нагадаємо, під час передвиборчої кампанії сайт Wikileaks опублікував низку електронних листів і документів, пов’язаних із кандидатом на посаду президента від демократів Гілларі Клінтон. Документи були отримані після зламу пошти менеджера кампанії Клінтон Джона Подести.

Менш ніж за два тижні до виборів директор ФБР Джеймс Комі заявив про виявлення нових листів, пов’язаних із перебуванням Клінтон на посаді держсекретаря. Однак за два дні до виборів зазначив, що немає жодних даних, необхідних для порушення справи проти Клінтон. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.