Росія не демонструє бажання проводити зустріч лідерів "нормандського формату" - МЗС

Середа, 31 травня 2017, 15:10

Російська Федерація не демонструє бажання проводити зустріч президента України Петра Порошенка, президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Росії Володимира Путіна на рівні лідерів країн "нормандського формату" щодо ситуації на Донбасі.

Про це журналістам сказала речник МЗС України Мар'яна Беца, повідомляє УНІАН.

"Що стосується зустрічі на більш високому рівні, то, звичайно, це питання буде залежати від того, який прогрес ми побачимо найближчим часом у виконанні Мінських домовленостей. Ще одне важливе питання, яке було обговорено - це питання обміну заручниками, і обміну заручниками за принципом "всіх на всіх". Це питання було порушено українською стороною, і це знайшло повну підтримку з боку Франції і Німеччини", - наголосила Беца, говорячи про вчорашню зустріч заступників міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" у Берліні.

Вона сказала, що для України це надзвичайно важливе питання. "І нас підтримують наші партнери в розумінні, що безпекові питання і питання гуманітарного треку, а саме звільнення заручників є пріоритетними. Тому рухаємося у цьому напряму", - сказала Беца.

"Що стосується зустрічі у майбутньому, поки що я б не хотіла спекулювати найближчими датами, але ця зустріч готується, як тільки ми будемо виходити з якимось конкретним результатом для того, щоб лідери всіх чотирьох держав могли зустрітися і обговорити ситуацію", - заявила Беца.

"Разом з тим, поки що не видно бажання Російської Федерації брати участь у цій зустрічі, і бути відданим Мінським домовленостям. Станом на сьогодні не виконано жодного пункту Мінських домовленостей з їхньої сторони ", - додала Беца.

Нагадаємо, напередодні у Берліні пройшли переговори у "нормандському форматі"  за участю заступників міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.