У віце-прем'єра з євроінтеграції "відзначили" 20 річницю договору про дружбу з Росією

інфографіка
Середа, 31 травня 2017, 18:08

Офіс віце-прем’єра з питань євроатлантичної інтеграції нагадали про 20-ту річницю підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ в оригінальний спосіб.

Зокрема, на сторінці Офісу у Facebook розміщено інфографіку, де на прикладі двох статей Договору показано, яким чином Росія його порушила.

"Сьогодні, між іншим, спливає 20 років з дня підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ. На підтвердження слів Бісмарка про справжню вартість угод з Росією ми підготували пізнавальну інфографіку" - йдеться у повідомленні.

Зокрема, інфографіка демонструє повне порушення Росією другої і третьої статей договору.

 

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ було підписано 31 травня 1997 року. Верховна рада ратифікувала його на початку 1998 року, Держдума РФ – наприкінці 1998 року. Наприкінці 2008 року договір був автоматично продовжений на ще 10 років.

У зв'язку з анексією Криму Росією українська влада звинуватила Росію в порушенні положень договору і висловила намір подати позов проти Росії з цього приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.