Битва за Мосул: бойовики ІДІЛ оточили мечеть, де у 2014 році Аль-Багдаді оголосив халіфат

Четвер, 1 червня 2017, 10:53

У Мосулі бойовики ІДІЛ перекрили вулиці навколо Соборної мечеті ан-Нурі, готуючись до фінальної сутички з іракськими силами за свій останній великий оплот в країні.

Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на дані місцевих жителів.

Місцевими жителями були помічено десятки бойовиків, які протягом останніх 48 годин займають позиції навколо середньовічної мечеті, на місці, де колись лідер ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді оголосив халіфат в липні 2014 року.

Чорний прапор ІДІЛ був піднятий над мечеттю відтоді, як бойовики захопили Мосул та території Іраку й Сирії влітку 2014 року.

"Бійці ІДІЛ знають, що мечеть є найважливішою метою, і там вони готуються до великої битви", - сказав Хішам аль-Хашемі, який надає поради кільком близькосхідним урядам, в тому числі Іраку, щодо ІДІЛ.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили Іраку розпочали операцію зі звільнення останнього оплоту "Ісламської держави" у Мосулі.

Останній оплот ІДІЛ в Мосулі в основному займає центр Старого міста, а також три сусідніх райони поруч із західним берегом річки Тигр.

За словами офіцерів Іраку, просування в Мосулі проходить повільно та обережно, оскільки бойовики ІДІЛ використовують снайперів та смертників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: