Прокуратура Словаччини з'ясовує, чи отримувала ультраправа партія гроші з РФ

Четвер, 1 червня 2017, 13:06

Генеральна прокуратура Словаччини розгляне інформацію у справі про те, чи пов’язана ультраправа партії "Kotleba" з грошима з Росії.

Про це повідомляє Aktuality.

Інформація про ймовірне фінансування партії з Росії з'явилася у програмі німецького телеканалу ZDF про білоруса Олександра Усова, який координував роботу комп'ютерних хакерів, які працювали для росіян.

Надані ним електронні листи свідчать про те, що російський олігарх Костянтин Малофєєв надавав фінансову підтримку для дій проти НАТО і Заходу на території Словаччини.

Словацькі політичні партії, відповідно до закону, не мають права отримувати гроші з-за кордону.

Згідно з інформацією, що просочилася по електронній пошті, Усов пропонував дати йому можливість організувати референдум про виведення Словаччини з НАТО. Він зазначив, що Маріан Котлеба, голова партії "Kotleba", готовий провести такий референдум.

"Генеральна прокуратура Словацької Республіки взяла до уваги оприлюднену у ЗМІ інформацію і приймає рішення про подальші кроки", - сказала прес-секретар Генпрокуратури Словаччини.

Представники партії стверджують, що не отримували ніяких грошей від Росії. "Спекуляція і чиста фантазія, яка могла бути написана будь-ким. Ми поняття не маємо, хто ці люди Усов або Малофєєв", - сказав заступник лідера партії.

Нагадаємо, генеральний прокурор Словаччини попросив Верховний суд про заборону ультраправої партії "Kotleba", яка має 14 місць у 150-містному парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.