600 громадян України перетнули кордони ЄС у перші години безвізу - ДПСУ

фото
Неділя, 11 червня 2017, 11:01

У перші години дії безвізового режиму між Україною та країнами Європейського Союзу, кордони країн ЄС за біометричними паспортами перетнули майже 600 громадян України.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

В рамках лібералізації візового режиму у спільних заходах із співробітниками Держприкордонслужби беруть участь представники Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX, а саме спеціалісти зі Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Естонії, Словаччини, Італії, Словенії та Литви.

 

З 10 червня іноземні експерти перебувають в пунктах пропуску для авіаційного сполучення: "Бориспіль", "Жуляни", "Одеса", "Львів", та автомобільного: "Тиса", "Лужанка", "Ужгород", "Ягодин", "Краковець", "Рава-Руська" та "Порубне".

 

Іноземні експерти надають вичерпну консультативну допомогу як прикордонникам, так і українцям задля уникнення можливих непорозумінь під час перетину кордону.

Раніше Департамент консульської служби МЗС повідомив про безпроблемну роботу безвізового режиму на наземних пунктах у перші години після його запровадження.

Як відомо, в ніч на 11 червня країни-члени Євросоюзу запровадили безвізовий режим для України.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.