Британський міністр з Brexit: переговори з ЄС можуть розпочатися пізніше

Понеділок, 12 червня 2017, 14:12

Переговори між Євросоюзом та Великою Британією щодо виходу країни з блоку можуть не розпочатися наступного тижня, як заплановано.

Про це сказав Девід Девіс, британський міністр, відповідальний за вихід з ЄС, повідомляє Sky News.

Девіс сказав, що очікує початку переговорів наступного тижня, але не виключено, що їх доведеться відкласти через промову королеви Єлизавети II, яка встановлює законодавчий порядок денний для нового уряду.

"Перші дискусії очікуються наступного тижня. Насправді, мій представник вже сьогодні в Брюсселі і вже обговорює деталі. Однак, переговори можуть не початися наступного понеділка, тому що на тому ж тижні буде промова королеви", - сказав він.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виключає можливість відкласти переговори щодо виходу Великої Британії через результати парламентських виборів.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей після виборів заявила, що переговори про Brexit стартують 19 червня, як і було заплановано раніше.

Мей отримала дозвіл від королеви на формування нового уряду після того, як її Консервативна партія виграла вибори, але втратила абсолютну більшість у парламенті.

Консерватори ведуть переговори про підтримку нового уряду з північноірландською Демократичною юніоністською партією, але угода поки не досягнута. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.