Позиція лейбористів щодо Brexit схожа на позицію консерваторів - міністр

Понеділок, 12 червня 2017, 10:49

Міністр уряду Великої Британії щодо Brexit Девід Девіс заявив, що позиція лейбористів щодо Brexit дуже схожа на позицію уряду.

Про це повідомляє The Guardian.

"Лейбористи мають шість чи сім позицій щодо Британії. Але їхня кінцева позиція маніфесту (щодо Brexit - Ред.) неймовірно схожа на урядову", - цитує видання слова Девіса.

Девіс повідомив, що на порядку денному щодо переговорів з Brexit будуть такі перші три пункти: права громадян ЄС, фінанси та питання Ірландії.

"Проблема громадян ЄС є "надчутливої" через час. Громадяни ЄС занепокоєні своїм майбутнім. Саме тому уряд хоче почати з цього. Країна ЄС також хочуть вирішити цю проблему", - сказав він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей після виборів заявила, що переговори про Brexit стартують 19 червня, як і було заплановано раніше.

Мей отримала дозвіл від королеви на формування нового уряду після того, як її Консервативна партія виграла вибори, але втратила абсолютну більшість у парламенті.

Лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін заявив, що лейбористи "готові служити цій країні", проте зазначив, що його партія не робитиме ніяких угод чи пактів, аби сформувати коаліцію.

Консервативний уряд підтримає північноірландська Демократична юніоністська партія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.