Стерджен закликає створити команду з "чотирьох націй" для переговорів з Brexit

Понеділок, 12 червня 2017, 14:55

Перший міністр шотландського уряду Нікола Стерджен закликала британського прем'єра Терезу Мей тимчасово зупинити переговори з Brexit, щоб вибудувати новий міжпартійний консенсус "чотирьох націй" у підході країни в переговорах.

Про це повідомляє The Guardian.

Перший міністр сказала, що результати загальних виборів зробили уряд країни настільки нестабільним та слабким, що було б важливо, щоб Мей знайшла підтримку у делегованих урядів та опозиційних партій для узгодження спільної позиції перед початком переговорів з ЄС, які повинні початися наступного тижня.

"План торі щодо жорсткого Brexit відхилений, і ми не можемо допустити, щоб переговори з Brexit були заручником нездатності або торі, або лейбористів сформувати більшість", - сказала вона.

"Вкрай важливо, щоб ми тепер вибудували міжпартійний, міжурядовий підхід щодо Brexit, який буде захищати інтереси всіх нас в цей вкрай непевний час. Найсильніша можлива позиція в переговорах щодо Brexit буде такою, яка отримає підтримку всіх сторін та всіх урядів по всій Великій Британії", - заявила Стерджен.

Нагадаємо, Шотландська національна партія (SNP) показала провальний результат на дострокових виборах до парламенту Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: