Клімкін розповів про можливу альтернативу візовому режиму з РФ

Середа, 14 червня 2017, 13:21

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пропонує як альтернативу візовому режиму з Російською Федерацією запровадити процедуру анонсування поїздок.

Про це Клімкін заявив на брифінгу в Одесі, кажучи про можливі альтернативи візовому режиму з Росією, який пропонується упровадити, повідомляє УНІАН.

Міністр зазначив, що, виходячи з нинішніх відносин між Україною і РФ, ми повинні прагнути до упровадження ефективного контролю на кордоні.

Альтернативою візовому режиму можуть стати біометричні паспорти і завчасне інформування громадянами про перетинання кордону в електронному вигляді.

"Я вважаю, що ми повинні перейти на біометричні паспорти, оскільки ті, хто перетинає кордон, повинні надавати ті паспорта, які нададуть нам можливість контролю. Потім, поступово, ми повинні прийти до того, що поїздки мають анонсуватися. Це дуже просто, коли заходиш в інтернет і кажеш: "Їду за 5 днів". Це надає можливість додаткового контролю", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, на початку червня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що підтримує ідею запровадження візового режиму між Україною та Російською Федерацією і заявляє, що юридичних завад цьому немає.

Після цього у Москві пообіцяли дзеркальну відповідь в разі, якщо Україна введе візовий режим з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.