В РФ назвали нові санкції США неадекватними, погрожують заходами у відповідь

Четвер, 15 червня 2017, 08:19

У Раді Федерації РФ назвали нові санкції США, за які проголосував Сенат, неадекватними і погрожують заходами у відповідь.

Про це повідомляє РИА "Новости".

"Нинішня позиція Сенату не адекватна ні ситуації в світі, ні ситуації в двосторонніх відносинах з Росією. У наявності порочне коло, коли попередній крок, що не дав раніше "шуканого" результату, диктує необхідність наступного, більш жорсткого, але від цього не ефективнішого", - зазначив глава міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов.

Косачов вважає, що на Палату представників надії немає, "а ось за діями Трампа варто подивитися - чи збереже він в цій ситуації здатність діяти самостійно, а не підкоряючись інстинкту самозбереження у владі".

"Потрібно дочекатися остаточного рішення Конгресу, подивитися реакцію президента США Дональда Трампа. Але якщо закон буде прийнятий, в будь-якому випадку, без відповіді ми це не залишимо", - заявив перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації Володимир Джабаров.

Як повідомлялося, Сенат США переважною більшістю голосів затвердив нові санкції проти Росії у зв’язку з її втручанням у президентську кампанію в США.

Документ, за який проголосував Сенат, передбачає посилення діючих санкцій і запровадження нових заходів щодо широкого кола осіб, в тому числі звинувачених у корупції, порушення прав людини, постачанні зброї сирійському режиму.

Санкції також стосуються різних галузей російської економіки: видобуток корисних копалин, металургія, транспортний та залізничний сектори. Крім того, будуть покарані особи, які причетні до злочинної кібердіяльності від імені російського уряду, особи, які ведуть справи з російськими розвідувальними і оборонними агентствами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.