Мей не впевнена у підтримці ірландських юніоністів - ЗМІ

Четвер, 15 червня 2017, 16:22

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей навіть без угоди з Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії (DUP) робитиме все можливе, щоб королева виголосила свою тронну промову, яка встановлює законодавчий порядок денний для нового уряду.

Про це заявило високопоставлене джерело серед консерваторів, передає The Guardian.

"Високопоставлене джерело серед консерваторів, яке поінформувало журналістів, сказало, що Тереза Мей впевнена у тому, що промова королеви відбудеться, але воно (джерло - Ред) не сказало, чи DUP дійсно її підтримає", - повідомляє видання.

Повідомляється, що зі слів джерела це звучало так, наче DUP ще не надали остаточних гарантій.

"Проте Мей здається впевнена, що DUP не буде голосувати проти. У DUP заявляли, що не будуть діяти так, аби дозволити Джеремі Корбіну стати прем'єр-міністром. І до тих пір, поки DUP, принаймні будуть утримуватися, торі, безумовно, виграють голосування", - зазначає The Guardian.

Раніше повідомлялося, що лідер британської Палати громад Андреа Ледсон повідомила, що відкриття парламенту відбудеться 21 червня.

ЗМІ вважають, що оголошення дати відкриття парламенту може свідчити про те, що прем'єр-міністр країни Тереза Мей та Демократична юніоністська партія Північної Ірландії (DUP) досягли згоди щодо формування керівної коаліції, або ж близькі у вирішенні цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: