У Британії перенесли промову королеви з ініціативи Терези Мей - ЗМІ

Понеділок, 12 червня 2017, 15:49

Промову королеви Єлизавети II, яка встановлює законодавчий порядок денний для нового уряду, відтерміновано на кілька днів.

Про це стало відомо BBC.

Промову, у якій мало бути представлено законодавчі ініціативи нового уряду, королева мала виголосити 19 червня, однак тепер дату заходу перенесли.

Як повідомляє The Guardian, однією з можливих причин затримки може бути необхідність узгодження основних положень промови між Консервативною партією на чолі з прем’єром Терезою Мей та Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії, які ведуть переговори про коаліцію.

За повідомленням Sky news, на перенесенні промови королеви наполягла прем’єр Тереза Мей. "Прем’єр-міністр відклала ключове звернення у той час, як вона кинулася контролювати уряд меншості", пише видання.

Як повідомлялось раніше, у понеділок, 19 червня мають стартувати переговори Великої Британії з ЄС щодо Brexit. Й що цікаво, британський міністр Девід Девіс, відповідальний за вихід з ЄС, повідомив, що переговори можуть не початись вчасно якраз через збіг початку перемов з ЄС із промовою королеви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.