МЗС Франції: США мають координувати свою санкційну політику з ЄС

П'ятниця, 16 червня 2017, 15:41

Сполучені Штати Америки повинні координувати свої дії з європейськими країнами, перш ніж запроваджувати санкції проти Росії.

Про це журналістам заявив спікер міністерства закордонних справ Франції у п’ятницю, 16 червня, повідомляє Reuters.

"Протягом декількох років ми наголошували Сполученим Штатам на складнощах, які викликає екстратериторіальне законодавство", - зазначив речник французького МЗС.

"У питаннях, пов’язаних з безпекою та індустріальною політикою Європи, ми б хотіли, щоб Сполучені Штати дотримувались необхідної координації, особливо у рамках G7", - наголосив він.

Нагадаємо, американський Сенат майже одноголосно затвердив нові санкції проти Росії у зв’язку з її втручанням у президентську кампанію в США. Якщо Дональд Трамп підпише закон, санкції торкнуться європейських компаній, які беруть участь у проектах на зразок "Північного потоку-2".

Серед французьких фірм, які беруть участь у проекті "Північний потік-2", є компанія Engie. Крім того, французька транснаціональна нафтогазова компанія Total є акціонером російського заводу з виробництва зрідженого природного газу Ямал ЗПГ.

Канцлер Австрії Крістіан Керн та міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель раніше у спільному зверненні заявили, що ухвалені в Сенаті США нові санкції проти Росії становлять загрозу для європейських компаній, які беруть участь у розвитку енергопостачання Європи. 

Розкритикувала нові санкції США і канцлер Німеччини Ангела Меркель. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.