Президент Кіпру поки не вирішив, чи балотуватиметься на другий термін

П'ятниця, 2 червня 2017, 13:03

Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс поки що не прийняв остаточного рішення, чи балотуватиметься він на другий термін наступного року.

Про це повідомляє Cyprus Mail.

"Я ще не вирішив. Я розглядаю це питання, але ніякого рішення поки не прийняв. В кінці свого терміну я буду оцінювати, чи виконав я свою програму. Звичайно, це буде фактором у моєму рішенні (щодо повторного балотування. - Ред.)", - сказав він.

70-річний Анастасіадіс був обраний президентом Кіпру в лютому 2013 року, термін його повноважень спливає на початку наступного року.

Як відомо, Анастасіадіс очолює делегацію Республіки Кіпру на переговорах з турецькими кіпріотами щодо возз'єднання острова.

Наприкінці травня посланник ООН скасував черговий раунд переговорів, на якому мали домовитися про умови фінальної угоди.

Найбільш проблемною частиною переговорів є питання власності, яка належала грекам-кіпріотам до турецького вторгнення в 1974 році. Сторонам необхідно домовитися, віддавати цю власність грекам чи виплачувати компенсацію, і якщо так, то в якому розмірі.

Сторонам ще необхідно обговорити питання перебування на острові турецьких військ, чисельність яких оцінюється в 30 тисяч осіб.

Також треба вирішити, хто буде гарантом виконання угод - Євросоюз чи Британія, у якої на острові є дві військові бази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.