Промова королеви Британії: законопроекти з Brexit домінують у державній програмі

Середа, 21 червня 2017, 13:50

Королева Британії Єлизавета ІІ виголосила свою уже 64-ту тронну промову у парламенті, чим відкрила першу сесію законодавчого органу нового скликання.

Про це повідомляє BBC.

На відкритті парламенту королева оголосила законодавчу програму уряду на найближчі два роки. Зазначимо, що королеву супроводжував принц Уельський, а не герцог Единбурзький, після того як принц Філіп потрапив до лікарні у вівторок ввечері.

У виступі королеви було оголошено про безліч нових законів, призначених для підготовки країни до "плавного та впорядкованого" виходу з ЄС.

"Пріоритет мого уряду полягає тому, щоб забезпечити найкращу угоди щодо виходу країни з Європейського Союзу. Мої міністри віддані роботі з парламентом, автономними адміністраціями, бізнесом та іншими, щоб виробити якомога ширший консенсус щодо майбутнього країни за межами Європейського Союзу", - заявила королева.

Як повідомляє BBC, з 24 законопроектів - 8 пов'язані з Brexit та його наслідками для ключових галузей.

Окрім законопроекту щодо конвертації законів ЄС у законодавство Великої Британії, було оголошено про заходи щодо торгівлі, митниці, імміграції, рибальства, сільського господарства, ядерної зброї та санкцій.

"Але інші ключові плани маніфесту були або скорочені або відкладені після того, як консерватори втратили більшість", - відзначає BBC.

Повідомляється, що основні пропозиції, які не стосуються Brexit, включають: законопроект про цивільну відповідальність, законопроект щодо домашнього насильства, законопроект із захисту даних, законопроект про збройні сили та інші.

BBC відзначає, що у промові не було згадки про державний візит до Великої Британії президента США Дональда Трампа, який мав би відбутися цього року, що може лише підтвердити припущення, що візит відкладено.

Нагадаємо, у Великій Британії 8 червня пройшли позачергові парламентські вибори до палати громад.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей отримала дозвіл від королеви на формування нового уряду після того, як її Консервативна партія виграла вибори, але втратила абсолютну більшість у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.