Міністр оборони Британії: 1 млрд фунтів Північній Ірландії – це не хабар, а інвестиції

Вівторок, 27 червня 2017, 14:08

Міністр оборони Британії Майкл Феллон відкидає звинувачення на адресу консерваторів, що 1 млрд фунтів для Північної Ірландії є "хабаром" для DUP в обмін на підтримку.

Про це повідомляє The Guardian.

Феллон відкинув заяви, що угода на суму 1 млрд фунтів стерлінгів для Північної Ірландії є хабаром для Демократичної юніоністської партії Північної Ірландії (DUP) .

За його словами, такі претензії є безглуздими.

"Ми виділили велику суму на реалізацію "стормонтхауської угоди" ("Stormont House agreement"- угода 2014 року передбачає проведення бюджетної реформи та реформи системи соціального забезпечення, а також виділення 150 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку жертв та тих, хто вижив в північноірландському конфлікті - Ред.), щоб виконати Белфастську угоду (мирна угода з метою припинення конфлікту в Північній Ірландії – Ред.)", - сказав він.

"Тепер ми дуже раді вкласти додаткові гроші - це інвестиції - в інфраструктуру Північної Ірландії, що важливо для всіх. Але це не ... я бачив, що це безглуздо описали як щось на зразок хабара для DUP. DUP не отримає цих грошей. Ці гроші підуть людям Північної Ірландії", - підкреслив він.

Нагадаємо, видання The Times повідомило, що прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей в процесі переговорів про створення коаліції з "Демократичною юніоністською партією" (DUP) пообіцяла збільшити видатки для Північної Ірландії на 1 млрд. фунтів.

Обіцянка про більше фінансування, яке становить додаткові 354 фунтів на особу в Північній Ірландії протягом двох років, викликала гнів у Шотландії та Уельсі. Терезу Мей звинувачують в тому, що вона фактично купила лояльність північноірландців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.