Габріель вважає неприйнятним намір Ердогана мітингувати в Німеччині

Четвер, 29 червня 2017, 11:26

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає неприйнятним намір турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана провести мітинг у Німеччині, коли він братиме участь у саміті G20 в Гамбурзі.

Про це Габріель заявив журналістам у четвер, повідомляє Reuters.

Габріель підтвердив, що Німеччина отримала у середу офіційний запит від Анкари на проведення зустрічі Ердогана з місцевими турками, однак така ідея є неприйнятною на тлі напруги між двома країнами.  "Це не добра ідея", - цитує главу німецького МЗС видання Die Zeit.

Габріель пояснив, що у Німеччини немає достатньої кількості поліцейських сил, щоб забезпечити безпеку проведення заходу. Він також вважає, що такий виступ "не пасує до політичного ландшафту".

Габріель підкреслив, що це – спільна збалансована позиція німецького уряду.

Раніше агітацію турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана в Німеччині закликав заборонити лідер німецьких соціал-демократів і кандидат на посаду канцлера Мартін Шульц. Він вважає політичне правління Ердогана авторитарним, а його виступ небезпечним через можливість спричинити внутрішні політичні конфлікти в Німеччині.

Нагадаємо, Німеччина не пустить на саміт G20 12 охоронців президента Туреччини, щодо яких в США видано ордери на арешт за бійку у Вашингтоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.