Берлін заборонив 12 охоронцям Ердогана в'їзд на саміт G20

Понеділок, 26 червня 2017, 14:48

Німеччина не пустить на саміт G20 12 охоронців президента Туреччини, щодо яких в США видано ордери на арешт за бійку у Вашингтоні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними джерел, німецький уряд повідомив Анкару про те, що охоронцям президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, проти яких в США порушено справу через бійку, яка сталася біля посольства Туреччини в Вашингтоні, буде заборонений в'їзд до Німеччини, де 7 і 8 липня в Гамбурзі пройде саміт G20.

За даними місцевої газети Hamburger Abendblatt, посольство Туреччини направило в німецьке МЗС список з 50 людей, які мають супроводжувати Ердогана до Гамбурга.

У списку, як повідомляється, включено кілька осіб, які були задіяні в інциденті у Вашингтоні минулого місяця.

Нагадаємо, 15 червня у США видали ордери на арешт 16 осіб, в тому числі 12 охоронців президента Туреччини через бійку, яка сталася біля посольства Туреччини в Вашингтоні, коли Ердоган перебував з офіційним візитом в США.

Як відомо, 16 травня під час візиту Ердогана біля резиденції посла Туреччини у Вашингтоні співробітники турецької служби безпеки побили учасників акції протесту. Після цього двоє турецьких охоронців були ненадовго затримані, але згодом їх відпустили і вони повернулися до Туреччини. Під час бійки травми отримали дев'ять осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.