РФ зупинила платежі до Ради Європи, подальші відносини під питанням

П'ятниця, 30 червня 2017, 15:45

Росія офіційно зупинила платежі до Ради Європи і поставила під сумнів майбутні відносини з РЄ. 

Про це в п'ятницю повідомляє сайт МЗС РФ.

Згідно з повідомленням, глава МЗС РФ Сергій Лавров вже проінформував про це рішення генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда.  

"Міністр проінформував генсекретаря Ради Європи про рішення призупинити сплату внеску Російської Федерації в бюджет Ради Європи за 2017 рік до безумовного відновлення в повному обсязі повноважень делегації Федеральних Зборів Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи", - йдеться у повідомленні.

У п’ятницю 30 червня МЗС Росії опублікувало заяву, в якій повідомило про рішення призупинити фінансування Ради Європи через "глибоку кризу в ПАРЄ". 

В МЗС РФ стверджують, що з того часу, як проти російської делегації в ПАРЄ були введені санкції через незаконну анексію Криму, "ситуація в ПАРЄ лише деградує".

"Крім того, відсторонення російських парламентаріїв від участі в майбутньому затвердженні в ПАРЄ високих посадових осіб Ради Європи, включаючи генсекретаря, його заступника, комісара з прав людини і суддів Європейського Суду з прав людини, поставить під сумнів їхню легітимність в контексті відносин Росії з Радою Європи в цілому", - заявили в російському МЗС.

Раніше генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд повідомляв, що Росія заплатила першу частину внеску в бюджет Ради Європи.

Як відомо, раніше в Держдумі РФ заявили, що покарають Раду Європи за санкції і скоротять внесок на третину.

Генсек Ради Європи пізніше заявив, що загрози Росії "не спрацюють".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.