Qatar Airways призупинила польоти до Єгипту, ОАЕ та Бахрейну на тлі кризи

Вівторок, 6 червня 2017, 09:17

Катарська авіакомпанія Qatar Airways скасувала рейси в Бахрейн, Єгипет і Об'єднані Арабські Емірати з вівторка до подальшого повідомлення. Днем раніше вона призупинила польоти до Саудівської Аравії.

Про це повідомляє Reuters.

Авіакомпанія повідомила, що пасажири, які мають квитки в період з 5 червня по 6 липня до будь-якої з чотирьох країн, можуть перебронювати свої рейси протягом 30 днів після поточної дати вильоту.

Qatar Airways також повідомила, що її відділення будуть продовжувати працювати в нормальному режимі в зазначених країнах до подальшого повідомлення.

Раніше найбільші авіакомпанії Об’єднаних Арабських Еміратів та авіакомпанії Єгипту і Саудівської Аравії оголосили при призупинення виконання всіх рейсів до і з катарської столиці Дохи.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Країни також оголосили про закриття транспортних зв'язків з Катаром і дали катарським гостям і жителям міст два тижні, щоб виїхати.

Пізніше до них приєдналися Лівія та Ємен.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави".

Не виключено, що справжньою причиною стало те, що на саміті країн Перської затоки наприкінці травня катарське новинне агентство розповсюдило промову еміра Катару, який заявив про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало хвилю критики на саміті. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.