ЄС надає 50 млн євро для африканських військових сил в Сахелі

Вівторок, 6 червня 2017, 11:03

Євросоюз надасть 50 мільйонів євро для створення спільних африканських військових сил в регіоні Сахель для боротьби з джихадистами.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявила, що ці кошти допоможуть оплатити створення військ для боротьби з тероризмом, транскордонною злочинністю та нелегальною імміграцією.

"Стабільність і розвиток регіону Сахеля мають вирішальне значення не тільки для Африки, але і для Європи. Цей внесок буде зроблений дуже швидко, і я сподіваюся, що він встановить правильний шлях для наших партнерів із G5", - сказала Могеріні.

Малі, Мавританія, Нігер, Чад і Буркіна-Фасо – які входять до так званої G5-Сахель - в березні схвалили плани зі створення сил з 5000 військовослужбовців, поліцейських і цивільних осіб.

Але в понеділок міністр закордонних справ Малі оголосив, що лідери п'яти країн вирішили подвоїти цю кількість.

Сахель - це напівпосушливий регіон на південь від Сахари. Величезні території по периметру регіону стали притулком різних терористичних організацій і джихадистських групп.

Хоча ісламісти були в значній мірі витіснені французькими військовими від час операції в січні 2013 року, джихадистські групи продовжують нападатина цивільних осіб та співробітників сил безпеки в регіоні.

З 2015 року напади поширилися на центр і південь Малі, і часто відбуваються в сусідніх країнах, включаючи Нігер і Буркіна-Фасо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: