Сейм Литви почав процедуру імпічменту депутату, звинуваченому в зв’язках з РФ

Вівторок, 6 червня 2017, 14:14

Сейм Литви у вівторок почав процес імпічменту представнику Соціал-демократичної фракції Міндаугасу Бастісу через його зв'язки з особами, які працюють на користь Росії.

Про це повідомляє портал Delfi.

За постанову про початок процесу імпічменту Бастісу і звернення до Конституційного суду за висновком про те, чи суперечать Конституції перераховані в висновках спеціальної комісії конкретні дії депутату, проголосували 100 членів сейму, проти був один парламентар , сім утрималися.

Трохи раніше у вівторок Cейм затвердив висновок спеціальної комісії, в якому констатовано, що є підстави розпочати імпічмент, бо Бастіс грубо порушив присягу і грубо порушив Конституцію.

Комісія з імпічменту в своєму висновку зазначає, що Бастіс порушив присягу, коли приховав свої зв'язки з колишнім співробітників КДБ Петром Воєйковим, "нечесно надавав" Департаменту держбезпеки і парламентському Комітету з питань національної безпеки і оборони "різні показання і пояснення щодо того, чи знав він про роботу Воєйкова в КДБ ", був посередником при організації непублічних зустрічей представників" Росатома "в керівниками органів державної влади Литви.

Раніше Бастіс подав у відставку з поста віце-спікера у зв'язку із звинуваченнями, але заявив, що не порушив жодних законів і відмовився скласти депутатський мандат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: