Головний друг Путіна в парламенті Франції програє вибори у своєму окрузі

Середа, 7 червня 2017, 11:11

Депутат Національних зборів Франції Тьєррі Маріані, який був одним із ключових агітаторів за визнання анексії Криму у цій країні, за підсумками першого туру виборів має лише примарні шанси потрапити до парламенту нового скликання.

Про це свідчать дані голосування у закордонному окрузі, проаналізовані "Європейською правдою".

Маріані - представник партії "Республіканці". Як і в минулому скликанні, він балотувався від 11 закордонного округу, який об’єднує французьких виборців Азії, Австралії, Океанії, а також кількох східноєвропейських країн. Серед інших до його округу включені Україна та Росія.

Результати Маріані  виявилися провальними: у першому турі його підтримало лише 18,8% виборців; його суперницю Анн Женет, представницю руху Макрона "Вперед" – 54,1%. Однак через те, що явка на виборах склала лише 27% (що є природнім для виборів у закордонному окрузі), перемогу Женет має підтвердити другий тур.

Тьєррі Маріані відомий як ключовий організатор незаконних візитів європейських депутатів до анексованого Криму. Він є депутатом парламенту з 1994 року та одним з "важковаговиків" партії "Республіканці", де відповідає за зв’язки з Росією (детальніше про нього – в статті "Французький десант у Криму: навіщо приїхали депутати і хто вони насправді?").

Після поїздок до Криму делегації на чолі з Маріані лобіювали в європейських структурах думку про те, що в Криму у татар немає проблем. Після скандалу через його поїздки Маріані усунули з посади в ПАРЄ. За поданням СБУ українська влада наклала на депутата санкції, йому заборонений в’їзд до України.

Як повідомляла "Європейська правда", у першому турі парламентських виборів французькі закордонні виборці підтримали партію Макрона. Голосування в округах на території Франції відбудеться 11 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.